مقررات طلاق ایران و کانادا و قوانین و مقررات آن:
- مقررات طلاق ایران و کانادا به این صورت می باشد که؛ طبق مقررات طلاق در کانادا،این امر می تواند از طرف هر یک از زوجین به دادگاه کانادا ارائه شودو برای زوجه این محدودیت وجود ندارد، در صورتی که در قوانین ایران برای زوجه محدودیت وجود دارد.
- خیانت کردن طرفین در قوانین ایران، سبب انجام قطعی طلاق نمی شود، در صورتی که در قانون کشور کانادا، در صورت اثبات خیانت، طلاق قطعی می باشد.
- در باره حضانت فرزندان، در قانون طلاق در کشور کانادا، امر مقرری مثل ایران وجود ندارد و زوجین با هم در این باره صلح می کنند.
- مبحث تصنیف مال و اموال طبق قانون طلاق در کشورکانادا، به طور قطعی انجام می شود، در صورتی که در قوانین طلاق ایران، مبحث تصنیف در صورت شرط و هنگامی که دادخواست طلاق از سوی مرد و با وجود تمکین زن باشد، مطرح می باشد.
امکان ثبت، و مجری حکم طلاق صادره از دادگاه کشور کانادا در محاکمه های کشور ایران:
در حالتی که اتباع ایرانی مقیم کانادا، دادخواست طلاق را به دادگاه کانادا ارائه نمایند، دادگاه کانادا، شروع به صادر کردن طلاق می نماید و هموطنان مقیم کانادا در شرایطی می توانند حکم طلاق را در ایران ثبت نمایند و به مرحله اجرا برسانند که طبق نوشته زیر باشد:
هر زمانی که ایرانیان مقیم کانادا، کارها و دعواهای خانوادگی خود را در دادگاه ها و مراجع های ذی صلاح منطقه سکونت خود مطرح نمایند، حکم این دادگاه ها یا مراجع در کشور ایران اجرا نمی شود، مگر اینکه، دادگاه صلاحیت دار ایرانی، این حکم ها را بررسی کند و حکم تنفیذی صادر می کند.
- انجام طلاق هموطنان مقیم خارج از کشور، در کنسولگری های جمهوری اسلامی ایران به دادخواست کتبی طرفین یا مرد، با دادن گواهی اجرای صیغه طلاق به دست افراد با صلاحیت، که به توصیه وزارت امور خارجه و تایید قوه قضائیه به کنسولگری ها اعلام و معرفی می شوند، ممکن می باشد.
- حکم از سرزمینی صادر شده باشد، که همراه موج مقررات خود یا عهدها یا قراردادهای قانون صادره از دادسرا های ایران در آن سرزمین قابل اجراء باشد یا درباره اجرا کردن حکم ها، معامله دوطرفه نماید.
- فحوای حکم برعکس با مقررات وابسته به نظام همگانی یا خلق نیکو نباشد.
- فرمان سرزمین که صادر شده حتمی و واجب الاجرا بوده و به سبب رسمی و قانونی از اعتبار آن کم نشده باشد.
- از دادسراهای ایران، فرمانی، بر خلاف فرمان دادسراهای خارجی، صدور نکرده باشند.
- فرمان انجام حکم از مقامات با صلاحیت، از کشور صادر کننده، فرمان صادر شده باشد.
در صورتی که در این امور به مشکل برخوردید و تمایل داشتید که کارتان بدون کم و کاست، و از روی روال قانونی طی شود، بهتر است به دنبال یک وکیل خانواده با تجربه و با سابقه ایرانی در کانادا مشورت کنید و آن را برای این امر استخدام کنید.